Basisscholen

In 2040 voor elke baby in Oldenzaal een boom planten

Dat is één van de geweldige ideeën die de leerlingen van de Oldenzaalse basisscholen vandaag in De Hofkerk presenteerden aan elkaar en aan burgemeester Patrick Welman en wethouder Maaike Rödel.

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de basisscholen in Oldenzaal hard gewerkt aan hun ideale Oldenzaal in 2040. Hoe ziet de stad er dan uit, wat vinden zij belangrijk als ze straks zelf ongeveer vijfentwintig jaar oud zijn? Alle gepresenteerde ideeën worden verwerkt in de toekomstvisie Oldenzaal 2040. 

Erkende toekomstdenkers
Robots die afval opruimen, helpen met klusjes doen voor ouderen, maar die niet de mensheid overnemen. Daarom moet er ook een robotbouwplaats komen waar jongeren en ouderen samen die robots kunnen bouwen. Zwevende auto’s zodat er in plaats van wegen meer plaats is voor groen. Een capsulehotel in de oude bibliotheek zodat er plek is voor mensen die geen huis hebben. Veel meer buiten spelen in speelbossen, een beweegpark op school en in elke straat een boomhut. En aandacht en respect voor elkaar, ook dat vinden de kinderen erg belangrijk. En dit zijn nog niet eens alle ideeën die de kinderen hebben bedacht voor hun Oldenzaal in 2040. Niet voor niets dat ze naar huis gingen met een mooie oorkonde als erkende toekomstdenkers onder de arm. 

Toekomstvisie Oldenzaal 2040
Alle inwoners van Oldenzaal kunnen meedenken over de toekomst van de stad. Alle ideeën worden meegenomen in de toekomstvisie Oldenzaal 2040. Na 1 november wordt alle inbreng bekeken en volgt er in januari 2024 terugkoppeling met een stemronde wat volgens de inwoners de juiste koers is voor de toekomst van Oldenzaal.